Opvang

ik kan, ik mag, ik durf!

Opvang

Het Palet verzorgt opvang voor en na schooltijd (BSO), maar ook gedurende de lunchpauze (TSO). De medewerkers van de opvang horen bij ons team, dus er is altijd een vertrouwd gezicht. En er is een kinderdagverblijf (KDV Queeny) gevestigd bij ons in het pand.

Voor- en naschoolse opvang

​Het Palet heeft in het gebouw een eigen BuitenSchoolse Opvang, de Sterrenwacht. Dit betekent dat de school voor opvang van je kind kan zorgen, voor schooltijd vanaf 07.15 uur en na schooltijd tot 18.30 uur. Ook in de schoolvakanties wordt er voor opvang gezorgd.

De lokalen van de Sterrenwacht zijn gezellige verblijfsruimtes waar de kinderen hun vrije tijd prettig met elkaar kunnen doorbrengen.

De voor- en naschoolse opvang wordt verzorgd door deskundig personeel en er vindt regelmatig overleg plaats tussen de leerkrachten en de Pedagogisch Medewerkers van de buitenschoolse opvang. Alleen kinderen die op Het Palet of De Linq zitten kunnen op de buitenschoolse opvang worden geplaatst.

Inschrijvingen BSO

Ouders kunnen hun kind inschrijven via het digitale inschrijfformulier.

Drie maanden voor de gewenste startdatum neemt de afdeling kindplanning contact op over de mogelijkheden. Er wordt een contract gemaakt, zodra deze digitaal is ondertekend, is de plaatsing definitief.

Aan de volgende kinderen wordt voorrang gegeven, te weten:

  • kinderen van Floreer collega’s
  • kinderen waarvan een broer of zus reeds gebruik maken van de BSO
  • kinderen die al gebruik maken van de BSO en uitbreiding van dagen willen.

Wanneer de maximale groepsgrootte is bereikt zullen nieuwe aanmeldingen op de wachtlijst worden geplaatst.

Contact

Voor vragen kunnen ouders contact opnemen met Floreer openbaar onderwijs en opvang.

Wilhelminalaan 55
2132 DV Hoofddorp
023-5640999

Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 16:30 uur

E-mailadres voor vragen over plaatsingen, contracten of wachtlijst:
opvang@floreer.nl 

Contactgegevens voor vragen over zaken op de groep:
bso.sterrenwacht@floreer.nl of bel 06-28755181

Tussenschoolse opvang

De lunchpauze is van 12:00-13:00u. Veel kinderen maken gebruik van tussenschoolse opvang; de overblijf.

Tijdens de overblijf lunchen de kinderen een half uurtje in de klas, onder leiding van de groepsleerkracht. Daarnaast is er tijd om een half uur buiten te spelen.

Tijdens het buitenspelen (lunchpauze voor onze leerkrachten) worden diverse sport- en spelactiviteiten georganiseerd door de medewerkers van Ludios en een medewerker van Floreer opvang.

Voor incidenteel overblijven zijn op school, bij de directie, strippenkaarten te koop. Een strippenkaart met 10 strippen kost €12,50

Een andere optie is een jaarkaart. De onderbouw, groep 1-4, blijft 3 maal in de week over, op maandag, dinsdag, en donderdag. De bovenbouw blijft 4 maal per week over, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

De kosten voor 3 maal overblijven zijn: €144,- per jaar en voor 4 maal overblijven: €192,- per jaar.